Zeki Can - WordPress

  PHP

PHP Kurulumu

  PHP    24 Şubat 2019
Yorum Yok

PHP konusunu daha da açmaya devam ediyorum. Bu yazıda php derslerinin ikincisinden devam edeceğiz. İlk olarak PHP nedir konusunu ele almıştım. Tanımını yapıp kullanım alanlarına değinmiştim.  Php kurulumu konusuna değineceğiz. Çoğu web sitesi php kodlamasını destekler. Ama siz yine de emin değilseniz altta verdiğim kodu not defterine yapıştırın ve uzantısını .php olarak kaydedin. (orneksayfa.php olarak kaydedin mesela) sonrasında sunucunuz klasörüne atın ve sitenizde açmaya çalışın. Bu kodlar PHP özelliklerini gösteren kodlar.

<?php
   phpinfo();
?>

Eğer tablolar içinde php özellikleri sıralanan bir sayfa açıldıysa PHP desteği sunucunuz da vardır, eğer bu örneksayfayı sunucuya atmanıza rağmen siteadi.com/orneksayfa.php yi açtığınız da ekrana bir şey gelmiyorsa PHP kurulumu yapılmamıştır. PHP desteği tanımlamak için Bazı alternatifler bulunmakta. Apache, MySql ya da PHP için alttaki sitelere giderek kurulumları inceleyebilirsiniz.

Apache yüklemek için buraya tıklayın.

MySQL yüklemek için buraya tıklayın.

PHP yüklemek için buraya tıklayın.

Web sitesi hazırlarken ya da tasarım yapılırken yaptığınız işlemleri denemeniz gerekiyor. En küçük kod parçacığı hataları sitenin çalışmamasına neden olmaktadır. Ve bu hata gözden kaçınca kodlama arttıkça o hatayı bulmak zorlaşmaktadır. Bunun için yapılan kod değişikliklerini online olarak sürekli denemek zor oluyor.

Web geliştiricileri kodlamaları kendi bilgisayarlarında Local Host kurarak deniyorlar. Kendi bilgisayarınıza LOCALHOST (yerel sunucu) kurup PHP’yi çalışır hale getirebilirsiniz. Local Host kurulumunu ben uygun bir zaman da ele alacağım. Çünkü başlı başına ayrı bir konu bu. ZekiCan.Net üzerinden arama kısmını kullanarak Local Host kurulum konumu inceleyebilirsiniz.  Yerel sunucu kurarken XAMMP server ve EasyPHP konularına da değineceğim. Bunları kurarak php kodlarınızı deneme imkanına sahip olabilirsiniz. Ama bunları kurmanıza gerek kalmadan online olarak da kodları deneyip yeni kodlamalar yapma imkanınız bulunmakta. Bu da başlangıç için oldukça yeterli.

http://phptester.net/

Bu web sitesinde kodlama yapıp kod yapısını kavrayabilirsiniz. Bundan sonra ki konular da PHP Kod Yapısını ele alacağım. Ve bu editör de denemelerimiz olacak.


Etiketler : , , , , , , , ,


  Benzer Yazılar


  Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, yazı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.